Само на 8 км от град Варна, детски лагер Росица се намира в първия български Черноморски курорт Свети Свети Константин и Елена. Лагерът е разположен сред уникален парк.

Комбинацията от минерална вода и климат оказва благоприятно влияние върху цялостното състояние на организма и укрепват имунната система на децата. Свети Свети Константин и Елена е известен със своите минерални извори с дълбочина от 1800 до 2050 метра под земята.

Детски лагер Росица се намира само на 10 минути пеша от плажната ивица. Отдалечеността на лагера от пешеходната зона в курорта предоставя на децата прекрасни условия за активна почивка сред тишина и спокойствие.


Настаняване

102 стаи, всяка от които с три стандартни единични легла.

Всички стаи са с балкон, самостоятелен санитарен възел с душ, мокет, телевизор и персонален климатик.

Има фоайе с рецепция, интернет и кът за игри. 


Изхранване

Ресторантът се намира на партерния етаж и разполага със 180 места. Децата се изхранват четири пъти (закуска, обяд, следобедна закуска и вечеря) на ден, на бюфет. Храната е разнообразна и здравословна включваща супи, салати, месни и безмесни ястия, зеленчуци и плодове.

Закуска: 07:30 – 09:30

Обяд: 12:00 – 14:00

Следобедна закуска: 15:30 – 16:30

Вечеря: 18:00 – 19.30

* Ръководството си запазва правото да променя часовете на изхранване при нужда.


Спорт и развлечения

Трите зали намиращи се на всеки етаж в лагера дават възможност за провеждане на различни тематични занятия.

В парка на детски лагер Росица има голям външен басейн с полуолимпийски размери 25м. х 12,5м. (5 коридора). Параметрите на басейна позволяват провеждане на тренировки по водни спортове. Част от басейна е и мини Аквапарк с 3 пързалки.

Откритата лятна сцена с размери 10 м. на 8 м. с трибуни е уникално място за провеждане на фестивали. На нея всяка вечер се провеждат различни занимателни за децата мероприятия.

В парка на детски лагер Росица има волейболно игрище, както и тенис маса.

Професионален анимационен екип се занимава с децата ежедневно като им предоставя спортни и развлекателни програми различни всеки ден.

В близост до лагера се намира футболно игрище с размери 60м на 38м с възможност за разделяне на 3 по – малки игрища с размери 19м на 38м.

На пешеходно разстояние от детски лагер Росица са тенис кортове с червена настилка тип Шамот.


Нашите цели

Слънце, плаж, море, нови приятелства, практически знания и безгрижни детски игри! Вярваме, че това е желанието на всяко дете и всеки родител търси най-подходящия начин, да зареди с тези емоции свето дете. Това е и нашата мисия! Ние от хотел „Росица“, работихме усърдно и създадохме уникалното място, за да гарантираме незабравимо лято за вашите деца, защото вярваме, че: Лятото е време за забавление и почивка, но и време за растеж и развитие. Използвайте го мъдро – направете го незабравимо!

До вас родители

Целите на летен лагер „Росица“ са да осигурим на децата незабравимо преживяване и да им помогнем, да открият талантите си, да развият уменията си, да създадат нови приятелства и всичко това,  докато се забавляват на морския бряг. Концепцията на нашия лагер включва: образователни и развлекателни активности, които да отговарят на нуждите и интересите на децата. Възможност да развият своите умения и таланти и да се чувстват комфортно и безопасно по време на престоя си. Менюто е подбрано и съобразено с любимите вкусове на всяко дете и балансирания начин на хранене.

Освен това, мисията на лагера е да насърчава социалната им интеграция и да им помага да развият уважение и толерантност към другите. Вярваме, че това са качества, които ще им служат напред в живота и ще е истинска ценност, да бъдат формирани от ранна детска възраст.

До вас деца

Летен лагер „Росица“ ще бъде вашето място и верен приятел през целият ви престой! Ще се забавляваме. Ще работим за физическата ви активност и здраве. Ще научите много нови неща. Ще създадете нови приятелства. Ще изградите увереност в уменията и възможностите си.

Очакваме ви, десертът е от нас!